Update Muziektent: in 2 fasen

Ondanks de Corona-beperkingen is het bestuur van de stichting erin geslaagd om voortgang te boeken in de renovatie van de muziektent.

Met Bob Koks uit Callantsoog hebben we diverse aspecten van de renovatie doorgesproken. Hierbij kwam ook de uitbreiding van de dakoverkapping aan de orde. Maar dit bleek nog dermate ongewisse consequenties te hebben dat er veel tijd in zou gaan zitten om dit allemaal uit te werken.

De nood op Midgard om de Muziektent weer in gebruik te nemen is echter dusdanig hoog, dat we besloten hebben het project op te knippen in twee fasen.

 

Fase I

De huidige vloer zal vervangen worden door een bestrating van gebakken klinkers in een sterpatroon. De rolstoelopgang zal hierbij geïntegreerd worden met de traptreden. De drie dichtstbijzijnde bomen zullen moeten worden gerooid. De berk blijft staan. De huidige leuning zal als tijdelijke leuning zoveel mogelijk hergebruikt worden. Op 19 april zal een aanvang genomen worden met de werkzaamheden.

 

Fase II

In deze fase zal nader bepaald worden hoe gemetselde banken de tijdelijke leuning kunnen vervangen en zal een ontwerp voor de extra dakoverkapping worden uitgewerkt en uitgerekend. Hiervan is de urgentie minder hoog, maar we hopen hier toch aansluitend aan fase I verder mee te kunnen.