Therapiebad

In het najaar van 2022 moest het therapiebad op Midgard helaas gesloten worden, tot groot verdriet van bewoners die hier heel veel baat bij hebben.

De oorzaak hiervan lag in gebrekkig onderhoud (waarover neer in onze blog 'Nieuwe start') en de nieuwe eisen die aan een dergelijk bad gesteld worden.

 

 

Dit bad dateert van 2013 en kon gerealiseerd worden nadat de Vriendenstichting zich hiervoor een viertal jarenlang sterk heeft ingezet om voldoende sponsorgelden te vergaren. Het was voor ons bestuur dan ook moeilijk te verteren dat die grote inspanning na zo'n tien jaar alweer 'op' was, voornamelijk als gevolg van gebrekkig onderhoud.

 

De optie om het bad maar te sluiten en te verbouwen van woonruimte stond zelfs ook nog even op de agenda, maar aangezien Scorlewald hun therapiebad ook al kwijt was kwam al snel de gedachte om het bad een nieuw leven te geven, met beter onderhoud en intensiever gebruik door niet alleen bewoners van Midgard, maar ook van Scorlewald en van buiten de Raphaelstichting, mensen uit de omgeving dus. Op deze manier zou ook een rendabeler exploitatie mogelijk zijn.

 

Gestimuleerd door de afscheidsactie van Dr. Rob Jongbloed, die geen afscheidsfeestje wilde maar een donatie voor het therapiebad, werd de vernieuwing voortvarend te hand genomen. Zo is er een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie geplaatst, zijn plafonds vernieuwd, zijn er kleedruimtes gekomen, verrotte radiotoren vervangen, de plafondlift vernieuwd, is er geschilderd en zijn nog tal van zaken geregeld. Deze renovatie is geheel door de Raphaelstichting betaald, zodat het nu vanuit Vastgoed wordt beheerd. 

 

Wij hebben als Vriendenstichting besloten een onderdeel van deze renovatie te adopteren: de kostbare nieuwe verlichting. Die is vanzelfsprekend uitgevoerd in duurzame LED-lampen, maar de armaturen moesten niet alleen vochtbestendig zijn, maar ook chloorbestendig, en dat zijn kostbare zaken. In totaal is dit een post van € 7.600.

Dit kunnen wij financieren uit de bestaande middelen en hoeven hiervoor geen extra donaties te vragen of sponsors te zoeken (al kwamen die wel).

Sponsors

Voor dit project mochten wij als sponsorgelden ontvangen:

  • € 2.335 aan donaties ter gelegenheid van het afscheid van Rob Jongbloed als arts op Midgard;
  • € 1.450 van Onno Keijser.

Alle donateurs en sponsoren: hartelijk dank!

www.vriendenvanmidgard.nl Blog Feed

Heropening Therapiebad (wo, 29 nov 2023)
>> meer lezen

Nieuwe start (Wed, 04 Oct 2023)
>> meer lezen

Therapiebad (Tue, 03 Oct 2023)
>> meer lezen